Nouvej – Kratka priča iza spota

Sam spot za pesmu je sniman nekoliko nedelja nakon objavljivanja pesme sada već davne 2009. godine. Ideja je bila da se prikažu samo noge, točkovi i donji delovi bilo čega što se snima i da se od toga napravi kolaž koji predstavlja Negotinske ulice, parkove, trotoare itd.

Svi kadrovi nogu, Negotina i automobila su snimljeni u jednom danu sa idejom da se od toga napravi kompletan spot. Spot je i montiran tako, ali je ponestalo materijala kod polovine druge strofe, tu se stalo i spot je prešao u folder stari projekti i tamo sedeo do pre nekoliko dana kada je objavljen.

Video sam da je malo ostalo do završetka spota i da tako spot čami godinama te sam odlučio da je došlo vreme da se to promeni. Umesto da imam nekoliko početih i nikad završenih spotova koristio sam materijale predviđene za spot za pesmu Negotin iz kojih su uzeti kadrovi negotinske table, kadrovi iz našeg studija i sa naših nastupa. Spot za pesmu Negotin je trebao biti rađen u saradnji sa TV Rama ali do toga nikada nije došlo pa je to još jedan spot koji čami u mojim starim projektima, na žalost.

To je ukratko priča koja se odvijala iza spota za pesmu Nouvej za ovih nekoliko godina od trenutka kada je nastala ideja do trenutka kada je spot objavljen.

Sa tehničke strane, kadrovi su uglavnom snimani sony handycamom u standardnoj pal rezoluciji. Na mnogim kadrovima je korišćen fisheye extender. Montaža i postprodukcija je rađena u Adobe Premiere paketu, početa u starijoj verziji a dovršena u CS6. Rađeno je prekadriranje nekih kadrova koji su snimani u 4:3 formatu kako bi se uklopili u 16:9 format u kome je spot, stabilizacija kadrova snimanih iz automobila, ubrzavanje i usporavanje nekih kadrova i kolor korekcija.

Celokupan projekat, od trenutka kreiranja instrumentala do snimanja i miksa zvuka, pa sve do snimanja, montaže i postprodukcije videa sam radio sam uz podršku velikog broja ljudi koji su bili uključeni u ovaj projekat, na ovaj ili onaj način, te želim svima da se zahvalim.

U planu su još nekoliko spotova, neki su u fazi izrade, drugi su samo ideje, ali o tome će biti više reči kada budu ugledali svetlost dana.

Ako vas interesuje nešto više o spotu nouvej, slobodno pitajte.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s