Bodies Revealed Beograd

Danas smo posetili izložbu Bodies revealed koja se održava u Beogradu do 17. marta. Konačno!

Nakon višemesečnog planiranja kad šta kako da odemo, otišli smo prošle subote i smorili se. Bio je sajam turizma i da bismo pristustvovali izložbi morali bi kupiti karte za sajam turizma, a potom, kad udjemo unutra morali bi kupiti i karte za izložbu. Pri tome niko od nas nije imao studentska dokumenta pa smo se plašili da ne možemo proći sa studentskom cenom, te bi se sveukupna insvesticija u izložbu udvostručila.

Danas smo otišli ponovo, nigde žive duše sve dok se ne dodje do same izložbe, na ulazu postoji garderoba, prodaja karata i iznajmljivanje audio vodiča, male spravice u koju ukucate broj eksponata i dobijete informaciju iz malog zvučnika lociranog pri vrhu. Izgleda kao da daljinski od tv-a prislonite na uvo. Pored audio vodiča postoji odredjen broj vodiča u belim mantilima koji su tu da vam daju dodatna objašnjenja i odgovore na bilo koje pitanje. Na izlazu se nalazi nekoliko tezgi gde se mogu kupiti olovke u obliku prstiju, markeri u obliku špriceva i sijaset sličnih sitnica. Gužve je bilo, ne previše da se ne može ništa videti, ne premalo da se sve može odmah videti.

Na izložbi ima svega i svačega, podseća na putovanje kroz biologiju za 8. razred osnovne škole. Sve o ljudima, u biološkom smislu. Preseci, uzorci, lobanje, noge, ruke, fetusi.. Jako zanimljiva izložba i nešto što se definitivno ne vidja svaki dan tako da predlažem da jedan dan sebi učinite posebnim i odete na izložbu pre nego se zatvori 17. marta.

Više o izložbi možete videti na http://www.eventim.rs/rs/ulaznice/bodies-revealed-razotkrivanje-tela-beograd-beogradski-sajam-prizemlje-hale-3-284903/event.html#event-details

Advertisements

One thought on “Bodies Revealed Beograd

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s